OBSERVATORI INTEL·LIGENT

INNOVI i el CEEC celebren conjuntament una jornada sobre la transició energètica en el sector vitivinícola a Raimat

Info Innovi,

El passat 20 d'abril, INNOVI, el Clúster Vitivinícola Català, i el CEEC (Clúster d'Energies Renovables) van organitzar una jornada sobre transició energètica en el sector vitivinícola a la bodega Raimat, situada a la D.O. Costers del Segre. La jornada tenia com a objectiu ampliar el coneixement sobre les energies renovables en un sector que ha vist augmentar el seu consum energètic en els últims anys, en part a causa de la necessitat més gran d'energia per refredar els mosts i processos de fermentació a causa de les temperatures cada vegada més elevades i el consegüent avanç de la collita.

Durant la jornada, destacats ponents tant del sector vitivinícola com energètic van compartir els seus coneixements i experiències, com són Santi Martínez, CEO de Km0Energy, Enric Bartra, investigador de l’INCAVI, Vicenç Segalès, director d’enginyeria de Codorniu, Frederic Clarens, director de la unitat d’energia d’Eurecat o Lluís Morer, cap de l’àrea d’eficiència energètica de l’ICAEN. El programa va incloure temes com projectes d’agrivoltaisme, plaques sobre la vinya, la presentació del projecte EFENERVI de reducció de consums i instal·lació potencial de renovables coordinat per INNOVI, i el finançament i ajudes per a l'eficiència energètica i les energies renovables.

A més, es van realitzar tallers paral·lels que van tractar reptes i solucions en àrees com agrivoltaisme, eficiència energètica en bodega i energies renovables en bodega, més enllà de la fotovoltaica. La jornada va concloure amb la cloenda a càrrec de Joan Esteve, director de la bodega Raimat, Francesc Ribera, clúster manager del CEEC, i Eloi Montcada, clúster manager d'INNOVI.

En el marc de la jornada, Raimat va presentar la seva innovadora paret solar, pionera en el sector vinícola mundial. El celler ha estrenat amb èxit la primera paret vertical de plaques solars que cobreix dipòsits exteriors per a la fermentació del vi, la qual cosa podria estendre's a altres bodegues del grup Raventós Codorniu en un futur pròxim. Aquesta iniciativa és un exemple del compromís de Raimat amb la sostenibilitat, ja que obté més del 50% de l'energia que consumeix de fonts renovables.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies